استرس، خطرناک یا…؟
استرس، خطرناک یا…؟
آیا باور دارید که استرس برای سلامتی شما مضر است؟
آیا نگران اثرات منفی استرس بر روی بدن خود هستید؟
بهترین راه حل:
یک روانشناس سلامت به نام خانم(کلی مک گونیگال) در یک برنامه تد (TED) اعتراف کرد که ده سال به مردم آموزش داده است که استرس، احتمال همه بیماری ها را افزایش میدهد؛ از یه سرماخوردگی ساده تا بیماری های قلبی و عروقی. اما این آموزش غلط بوده است.
در یک تحقیق، از سی هزار بزرگسال در آمریکا پرسیده شد: [در یک سال گذشته چقدر استرس را تجربه کرده اند؟] و بعد سوال شده است:[ آیا باور دارید که استرس برای سلامتی شما زیان آور است؟] > بعد طی هشت سال آینده ، آمار مرگ و میر را بررسی کردند تا بفهمند نقش استرس در مرگ و میر چقدر بوده است.
خبر بد:{ افرادی که استرس زیادی را تجربه کرده بودند 43%افزایش خطر مرگ داشتند. > اما این فقط در مورد کسانی بود که باور داشتند استرس برای سلامتی شان زیان آور است}
{کسانی که استرس زیادی را تجربه کرده بودند اما عقیده ای به مضر بودن آن نداشتند، دیگر احتمال مرگ و میر در آنها به مقدار قبل نبوده است، در واقع آنها، کمترین احتمال مرگ را داشتهاند ، حتی کمتر از کسانی که استرس کمی را تجربه کرده بودند}
پس آمار می گوید:( باور داشتن به بد بودن استرس)، پانزدهمین عامل مرگ و میر در آمریکا در سال گذشته بوده است. یعنی افراد بیشتری را نسبت به سرطان پوست ، ایدز و قتل، کشته است.
امروز، علم می گوید: استرس شما را سالم تر میکند، وقتی می توانید ذهنیت خود را نسبت به آن عوض کنید. در اینصورت پاسخ بدن شما نسبت به استرس تغییر میکند.
اما توضیح علمی عملکرد بدن….
عملکرد بدن در مقابل استرس
تحقیقی در دانشگاه هاروارد انجام گرفت. از عده ای افراد خواستند بدون آمادگی قبلی پنج دقیقه جلوی حضار از نقاط ضعف خود صحبت کنند( و در بین ارزیاب ها کسانی حضور داشتند که عمدا عکس العمل های دلسرد کننده داشتند)
اما قبل از این صحبت، به شرکت کننده ها آموزش داده شد که :”به استرس خود به عنوان یک عامل مفید نگاه کن، این تپش قلب داره تو رو آماده می کنه، اینکه نفس عمیق میکشی یا تند تند نفس میکشی مشکلی نیست، بلکه باعث میشه اکسیژن بیشتری به مغزت برسه و این کمکت میکنه.”
جالب بود که این افراد، استرس کمتری را تجربه کردند، در ضمن، بی قراری کمتر و اعتماد به نفس بیشتری داشتند.
اما جالب تر از آن، این بود که چطور عکس العمل فیزیکی بدنشان به استرس، تغییر کرد.
به طور طبیعی، استرس، ضربان قلب شما را افزایش میابد و رگ ها منقبض می شود. اگر زیاد در این شرایط باشیم، این، خود باعث بیماری های قلبی عروقی می شود.
اما در مورد این شرکت کننده ها، که دید مثبت به استرس داشتند، عروق خونی به شکلی آرام باقی ماند. قلبشان همچنان تند می زد اما وضعیت قلبی عروقی خیلی سالم تری رو پشت سر گذاشتند.
شاید بشود احساس آنان را به حالتی مثل ” لذت” یا ” شجاعت” تشبیه کرد.
همین تغییر بیولوژیک می تواند تفاوتی باشد میان یک حمله قلبی ناشی از استرس در پنجاه سالگی و زندگی سلم تا نود سالگی.
پس: ( این، طرز فکر شماست نسبت به استرس، که اهمیت دارد)